Winnaar Gouden Strop 2022

De winnaar van de Gouden Strop 2022 is bekend! Uit een totaal van vijftig spannende boeken, verschenen tussen 1 maart en 31 december bij Nederlandse uitgeverijen, is Vogeleiland van Marion Pauw verkozen tot het beste spannende boek.

De uitreiking van de NBD Biblion Gouden Strop 2022 vond plaats op 9 juni, tijdens de Avond van het Spannende Boek in de Bibliotheek Utrecht. Die avond werden eveneens de Schaduwprijs (beste spannende debuut), de Zilveren Strop (beste korte spannende verhaal) en de Hebban Thrillerprijs (lezersjuryprijs) uitgereikt.

Wil je meer weten over het winnende boek en ben je benieuwd welke vier spannende boeken op de shortlist van de Gouden Strop 2022 stonden, lees dan snel verder!

Lees ook deze artikelen

Schaduwprijs winnaar

Benieuwd naar het winnende spannende boek van de Schaduwprijs? Hier zie je welk thrillerdebuut de winnaar van dit jaar was.

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Glass Key Award winnaar 2020

Elk jaar wordt er per Scandinavisch land één thriller genomineerd voor de shortlist van de Glass Key Award. Lees snel verder om te zien welke Scandinavische auteur de laatste Glass Key Award winnaar was!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

VN-Thriller van het Jaar 2021

Benieuwd naar de VN-thriller van het jaar? Hier zie je welk boek uitgeroepen is tot VN-thriller van het jaar, maar daarnaast ook welk boek de publieksprijs heeft gewonnen en welke boeken vijf sterren kregen.

Lees meer
Tip- en Toplijsten