Tips in Kopenagen van Katrine Engberg

Tips in Kopenhagen van de auteur van de maand Katrine Engberg

Bestsellerauteur Katrine Engberg woont en werkt al jaren in Kopenhagen. Die stad biedt haar volop inspiratie voor haar thrillerreeks rondom de rechercheurs Jeppe Kørner en Annette Werner. Het duo werkt samen op de afdeling Moordzaken van de stad, waar keer op keer blijkt dat het lieflijke Kopenhagen ook een duistere kant heeft.

Hoewel Engberg in haar thrillers de duisternis van de stad opzoekt, kent zij als local natuurlijk ook de meest bezienswaardige plekken. Lees snel verder om te zien welke dat zijn!

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Winkelen

De beste winkels zitten nog steeds in de buurt van de Ny Østergade, Grønnegade en Gothersgade. In die laatste straat vind je zowel het schattig kleine Lubarol (hun eigen kasjmiermerk is een aanrader) als het zeer coole Lot 29. Loop Holly Golightly, in de nabijgelegen Borgergade, niet voorbij: al jarenlang Kopenhagens ultieme modewinkel, waarvan de ruimte zelf al een belevenis is. Ga voor schoonheidsproducten naar het piepkleine I love beauty-paviljoen aan de Kronprinsessegade, waar de eigenaresse het allerbeste op het gebied van biologische, luxe huidverzorgingsproducten en make-up verkoopt.

Kunst kijken

Het is zo’n klassieker dat ik me er bijna voor schaam dat ik het aanprijs, maar het Louisiana Museum of Modern Art ten noorden van Kopenhagen is werkelijk een van de mooiste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. De moderne gebouwen en weelderige tuin kijken uit op zee en de tentoonstellingen zijn van wereldklasse. Ik kan het niet genoeg aanbevelen.

Natuur opsnuiven

De beste manier om in Kopenhagen wat frisse lucht te krijgen en te ontspannen is door het water op te gaan. Huur een GoBoat en vaar naar de haven. Het is echt geweldig om de stad te zien vanaf het water.

Dit artikel verscheen eerder in Scandi #2. In januari 2023 verschijnt de derde editie van het Scandi-magazine!

Lees ook deze artikelen