Auteur van de maand augustus Katrine Engberg

Katrine Engberg: auteur van de maand augustus 2022

Katrine Engberg (1975) was in Denemarken reeds bekend als danser en choreograaf toen ze in 2006 haar schrijfdebuut maakte met een non-fictieboek. Tegenwoordig werkt ze nog altijd als regusseur en choreograaf, voor theater en televisie. Enkele van haar fims zijn The Keeper of Lost Causes, Skytten en 50 Gründe Kopenhagen zu lieben. In 2016 brak ze in Denemarken door met haar eerste thriller Krokodillevogteren (De krokodilvogel), het eerste deel van de Bureau Kopenhagen-serie.

Bureau Kopenhagen serie

In de spannende boekenserie Bureau Kopenhagen volgt de lezer Jeppe Kørner en Anette Werner, twee rechercheurs die samenwerken op de afdeling moordzaken in Kopenhagen. Samen vormen ze een topteam: hij is een specialist in ondervragingstechnieken en zij staat bekend om haar vasthoudendheid. Ben je fan van Tess Gerritsen, Jussi Adler Olsen en Jo Nesbø? Dan mag deze thrillerreeks niet op je leeslijst ontbreken! Engbergs Bureau Kopenhagen-thrillers belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst. Inmiddels heeft ze ook groot succes met haar boeken buiten Denemarken en zijn de eerste vier delen van de thrillerreeks vertaald naar onder andere het Nederlands.

Lees ook deze artikelen

Jo Nesbø: auteur van de maand mei 2022

In mei 2022 verschijnt het nieuwe boek van de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø: 'Rateiland'. Lees hier meer over de thrillerauteur van de maand mei!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Maand van de Scandinavische Thriller

Januari is de Maand van de Scandinavische Thriller. Wij geven tips voor de beste Scandinavische Thrillers van dit moment. Deze boeken mag je niet missen!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Glass Key Award winnaar 2020

Elk jaar wordt er per Scandinavisch land één thriller genomineerd voor de shortlist van de Glass Key Award. Lees snel verder om te zien welke Scandinavische auteur de laatste Glass Key Award winnaar was!

Lees meer
Tip- en Toplijsten