Auteur van de maand september 2022

Jørn Lier Horst: auteur van de maand september 2022

Jørn Lier Horst (1970) staat met zijn boeken bekend om de unieke mix van spanning en realisme en toont zich een uitstekend observator van menselijke interactie. En Horsts verhalen zijn populair: van zijn boeken zijn alleen al in Noorwegen meer dan een miljoen exemplaren verkocht!

Over Jørn Lier Horst

Horst studeerde criminologie, filosofie en psychologie: thema’s die mooi terugkomen in zijn boeken. Voordat Horst zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. De werkplek waar zijn personage Wisting als rechercheur werkt, is maar een paar deuren verder dan de plek waar Horst werkzaam was. Op deze manier weet Horst de werkelijkheid goed in woorden te vatten en zijn verhalen het nodige realisme mee te geven.

Prijzen

Met zijn misdaadserie over inspecteur William Wisting heeft Jørn Lier Horst zich gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Het is dan ook niet voor niets dat de boeken in het Wisting Kwartet veelvuldig bekroond zijn met verschillende prijzen! Ook zijn andere boeken vallen bij jury’s in de smaak: zo kreeg De Katharinacode vijf sterren van Vrij Nederland.

Lees ook deze artikelen

10 spannende boeken over vermissingen

Houd jij net als ik ook zo van spannende boeken over vermissingen? Hier geef ik je 10 tips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Jo Nesbø: auteur van de maand mei 2022

In mei 2022 verschijnt het nieuwe boek van de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø: 'Rateiland'. Lees hier meer over de thrillerauteur van de maand mei!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Maand van de Scandinavische Thriller

Januari is de Maand van de Scandinavische Thriller. Wij geven tips voor de beste Scandinavische Thrillers van dit moment. Deze boeken mag je niet missen!

Lees meer
Tip- en Toplijsten