Bekijk de boeken van Jo Nesbø

Jo Nesbø: auteur van de maand mei 2022

Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Zijn boeken zijn in meer dan vijftig landen te lezen en Nesbø’s werk is meermalen onderscheiden met verschillende prijzen, zoals de Glass Key Award in 1998 voor zijn allereerste thriller over detective Harry Hole: De vleermuisman. Van verschillende boeken zijn de filmrechten verkocht en verschenen de verhalen op het witte doek. Zo is De sneeuwman in 2017 verfilmd als The Snowman, met acteur Michael Fassbender als detective Harry Hole. Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht van Jo Nesbø’s boeken!

Nesbø’s boeken

Nesbø schreef naast de wereldberoemde Harry Hole-serie diverse standalone thrillers en de kinderboekenserie ‘Doktor Proktor’. Naast zijn schrijverschap heeft Nesbø succesvolle carrières gehad als profvoetballer, beurshandelaar, musicus (hij is de leadzanger en gitarist in de populaire Noorse band Di Derre), componist en wereldreiziger.

Lees ook deze artikelen:

Tomas Ross: auteur van de maand maart 2022

Elke maand lichten wij een thrillerauteur van de maand uit. In maart is het niemand anders dan Tomas Ross, de auteur van 'De man zonder gezicht' en 'Bèta'!

Lees meer
Tip- en Toplijsten