Bekijk de Samaritaan van Cilla & Rolf Börjlind

Cilla & Rolf Börjlind: auteur van de maand april 2022

Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Het schrijversechtpaar schrijft sinds 1995 samen scenario’s van televiseseries en -films. Deze crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots, maatschappelijk engagement en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten. De Börjlinds zijn verantwoordelijk voor maar liefst 44 films voor bioscoop en tv, waaronder 26 Martin Beck-films. Ze schreven tevens de scenario’s voor diverse tv-series, zoals een aflevering van de politieserie Wallander en de miniserie Morden. Als geen ander weten ze hoe ze met een spannend verhaal de lezer aan de bladzijden en het scherm gekluisterd moeten houden.

Thrillerserie Rönning en Stilton

Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. Inmiddels telt de boekenreeks over Rönning en Stilton zeven delen: Springvloed, De derde stem, Zwarte dageraad, Wiegelied, KoudvuurBevroren goud en De samaritaan. De eerste twee delen, Springvloed en De derde stem bewerkten ze tot de tv-serie Springvloed. Bevroren goud is de winnaar van de VN Publieksprijs voor de Beste Thriller van het Jaar 2021. Van de boeken van Cilla & Rolf Börjlind werden in Nederland en Vlaanderen al ruim 250.000 exemplaren verkocht.

Lees ook deze artikelen

Tomas Ross: auteur van de maand maart 2022

Elke maand lichten wij een thrillerauteur van de maand uit. In maart is het niemand anders dan Tomas Ross, de auteur van 'De man zonder gezicht' en 'Bèta'!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Jo Nesbø: auteur van de maand mei 2022

In mei 2022 verschijnt het nieuwe boek van de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø: 'Rateiland'. Lees hier meer over de thrillerauteur van de maand mei!

Lees meer
Tip- en Toplijsten