Vluchtig verlangen

De dertigste zaak voor commissario Brunetti

In zijn dertigste avontuur gaat Brunetti tot het uiterste

Paperback:
21,99
E-book:
13,99
Vluchtig verlangen Deel 30
Vluchtig verlangen Deel 30

Synopsis

Samenvatting

Een bootongeval in de Venetiaanse lagune, waarbij twee Amerikaanse toeristen gewond raken, trekt commissario Brunetti’s aandacht als blijkt dat de twee mede-opvarenden de slachtoffers in het ziekenhuis achterlieten en ervandoor gingen. Was er meer aan de hand dan onschuldig joyriding en is dat de reden waarom de twee Italiaanse mannen niets met het ongeval te maken wilden hebben? Brunetti moet samenwerken met zowel de carabinieri als de Guardia Costiera, maar weet niet wie hij daar werkelijk kan vertrouwen. De zaak lijkt te leiden naar een man die betrokken is bij illegale nachtelijke activiteiten in de lagune, waarbij veel technologisch vernuft en een meedogenloos georganiseerd netwerk worden ingezet. Brunetti moet tot het uiterste gaan om de zaak op te lossen en zal heel voorzichtig moeten handelen in zijn zoektocht naar de waarheid.

Specificaties

ISBN: 9789403136912
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Donna Leon
Vertaler: Lilian Schreuder
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 16-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789403191317
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Donna Leon
Vertaler: Lilian Schreuder
Prijs: 13,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 16-06-2022

Leesfragment

1

Brunetti sliep uit. Rond negen uur draaide hij zijn hoofd naar rechts en opende één oog, zag hoe laat het was en sloot zijn oog weer. Een tijdlang bewoog hij niet, en toen hij zijn oog weer opendeed, zag hij dat het al halftien was geweest. Hij stak zijn linkerarm uit in de hoop dat hij Paola nog naast zich zou vinden, maar hij voelde alleen nog de plek waar ze had gelegen, inmiddels helemaal koud geworden.
Hij rolde op zijn zij, duwde zich toen overeind en nadat hij dit voor elkaar had, bleef hij zo nog even zitten om pas daarna zijn ogen te openen. Hij bestudeerde het plafond, keek naar de verste hoek aan de rechterkant en zag de plek boven het raam waar een paar maanden geleden lekkage was geweest. Daardoor was er een bruine vlek ontstaan die eruitzag als een octopus; een tamelijk kleine. Net als bij een octopus kon de kleur afhankelijk van de lichtinval veranderen. Soms
veranderde ook de vorm, hoewel er nooit meer dan zeven poten waren.
Hij had Paola beloofd dat hij de ladder op zou gaan om de vlek over te schilderen, maar hij had altijd haast, of het was donker en dan wilde hij de ladder niet op, of hij had zijn schoenen niet aan en wilde dan niet het risico nemen op zijn sokken de ladder op te klimmen. Maar deze ochtend ergerde de vlek hem, en hij besloot dat hij de man die af en toe klusjes voor hen deed, te vragen de vlek te komen wegwerken. Dan was het maar gedaan.

Gerelateerde artikelen

Donna Leon: auteur van de maand juli 2022

In juni 2022 is het nieuwe boek van Italiaanse misdaadauteur Donna Leon, 'Vluchtig verlangen', verschenen. Lees hier meer over de auteur van de maand juli!

Lees meer
Tip- en Toplijsten