Scarpetta

In deze zestiende thriller in de Kay Scarpetta-serie van Patricia Cornwell tracht Scarpetta de waarheid achter de paranoïde verhalen van een crimineel psychopaat te ontdekken.

Paperback:
24,99

Synopsis

Samenvatting

Scarpetta is het zestiende boek uit de bloedstollende bestsellerserie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta van auteur Patricia Cornwell. Deze serie betekende Patricia Cornwells doorbraak als grondlegger van de pathologisch-anatomische thriller. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta vertrekt op verzoek van de politie naar New York om een psychiatrisch patiënt te onderzoeken die speciaal naar haar heeft gevraagd. De patiënt, Oscar Bane, is gewond en vertelt Scarpetta een paranoïde verhaal over een moord waarbij hij betrokken was, maar die hij niet gepleegd zou hebben. Ook waarschuwt hij dat er nog meer gruwelijke moorden zullen volgen. Klopt zijn paranoïde verhaal? Loopt er een moordenaar vrij rond, of is Bane zelf de misdadiger? Scarpetta kan niet anders dan zelf de jacht op de moordenaar openen. Tijdens haar zoektocht komt ze echter langzaam maar zeker tot het besef dat de moordenaar altijd lijkt te weten waar zijn volgende prooi is: zijn ogen zien alles… Patricia Cornwells werk over de vrouwelijke patholoog-anatoom Scarpetta is de bestverkochte thrillerserie ter wereld; alleen in Nederland en Vlaanderen zijn er al 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Ook werd de serie bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger.

Specificaties

ISBN: 9789021029580
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Patricia Cornwell
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 15-12-2021

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten