Mortuarium

In de achttiende Kay Scarpetta-thriller van Patricia Cornwell krijgt Scarpetta twee schimmige moordzaken toegeschreven. Lukt het haar de daders te vinden, voor onschuldigen voor de moorden opdraaien?

Paperback:
24,99

Synopsis

Samenvatting

Mortuarium is het achttiende boek uit de bloedstollende bestsellerserie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta van auteur Patricia Cornwell. Deze serie betekende Patricia Cornwells doorbraak als grondlegger van de pathologisch-anatomische thriller. Een zesjarig jongetje wordt op gruwelijke wijze in zijn achtertuin vermoord. Vrijwel meteen wordt er een verdachte opgepakt: Johnny Donahue. Johnny heeft al bekend, maar dan ontdekt patholoog-anatoom Kay Scarpetta dat hij het nooit gedaan kan hebben. In dezelfde week is in een park bij Boston een onbekende jongeman overleden. Scarpetta vindt het merkwaardig dat zijn lichaam pas begon te bloeden nadat het in het mortuarium binnen was gebracht. Ze schakelt de hulp in van haar nichtje Lucy, die op de hoogte is van de allerlaatste technologische ontwikkelingen. Ondertussen wordt ook duidelijk dat Scarpetta’s rechterhand Jack Fielding zijn bevoegdheden in het mortuarium ruimschoots overschreden heeft… ‘Een goed opgebouwde, dreigende thriller.’ Vrij Nederland Patricia Cornwells werk over de vrouwelijke patholoog-anatoom Scarpetta is de bestverkochte thrillerserie ter wereld; alleen in Nederland en Vlaanderen zijn er al 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Ook werd de serie bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger.

Specificaties

ISBN: 9789021029627
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Patricia Cornwell
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 15-12-2021

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten