Gladiator

De vijfde thriller in de ijzersterke Deense Oxen-reeks. Verslavend en killing spannend.

Paperback:
23,99
E-book:
12,99
Luisterboek:
15,99
  • Vol verrassende plotwendingen
  • Oxen wordt een tv-serie
  • Voor de fans van David Baldacci en Jens Lapidus
Gladiator Deel 5
Gladiator Deel 5
Gladiator Deel 5

Synopsis

Samenvatting

Met tegenzin is voormalig topmilitair Niels Oxen begonnen aan de behandeling van de PTSS die hem al jaren plaagt. Een psycholoog haalt hem over om tijdens een survivaltrip naar een afgelegen gebied mentor te worden van een groep veteranen die ook lijden aan PTSS.
Als hij thuiskomt, wordt hij opgewacht door een oude bekende: Axel Mossman van PET, de Deense nationale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Hij is met tegenzin met pensioen gegaan, maar is door zijn opvolger gestuurd om Oxen te vragen PET te helpen in een explosieve zaak: een aantal oorlogsveteranen is op verschillende plaatsen in het land geliquideerd, en de vaardigheden van Oxen als ervaren soldaat en als scherpzinnig onderzoeker zijn nodig.
Wanneer Oxen akkoord gaat wordt hij herenigd met zijn oude partner en vriendin Margrethe Franck, en de twee proberen de vele draden van de complexe zaak te verbinden. Midden in het onderzoek verliest Margrethe Franck plotseling het contact met Oxen. Hij is ogenschijnlijk van de aardbodem verdwenen en zij begint aan een wanhopige zoektocht.
Oxen levert op zijn beurt een strijd op leven en dood met onbekende vijanden die geen enkele waarde lijken te hechten aan menselijk leven.

Specificaties

ISBN: 9789400514850
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Jens Henrik Jensen
Vertaler: Corry van Bree
Prijs: 23,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934137
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Jens Henrik Jensen
Vertaler: Corry van Bree
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176924
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jens Henrik Jensen
Vertaler: Corry van Bree
Voorlezer: Marc-Peter van der Maas
Prijs: 15,99
Duur: 15 uur en 38 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 25-08-2022

Leesfragment

Zijn kleine wereld was rond en net zo verschrikkelijk als de grote. Het uitzicht was scherp gedefinieerd en tegelijkertijd grenzeloos. Hij kon een punt in de verte uitkiezen en inzoomen. Voorwerpen en levende wezens naar zich toe halen of van zich afstoten. Ze over de rand duwen en laten verdwijnen. Dat gebeurde altijd in een circulaire dwarsdoorsnede van het nu, eentje die gevormd en schaalbaar gemaakt werd door de fantastische objectieflenzen in de verrekijker van Schmidt & Bender uit Wetzlar, het hart van de Duitse optische industrie, waar ook beroemde namen zoals Leica en Zeiss werden geproduceerd. Hij had echter altijd gezworen bij s&b. Het voelde alsof hij zich zijn halve leven al in deze bijzondere dimensie van de werkelijkheid bevond. Hier regeerde hij met het absolute mandaat waarvan de 601 millimeter lange geweerloop van
zijn Finse Tikka T3 ctr hem voorzag. Hij heerste over leven en dood.
Altijd met een wakend rechteroog en het linker op stand-by. Hij verplaatste zijn camouflagenet een stukje en volgde de vier mannen weer, die liepen en liepen, maar niet in staat waren zich los te maken van het dradenkruis dat een aangeboren laag in zijn iris leek. Op dit moment liepen de donkere silhouetten in een rij over het laatste stuk enigszins besneeuwde, licht bevroren grond voordat het bos begon. De afstand was ongeveer driehonderd meter.

Gerelateerde artikelen

Jo Nesbø: auteur van de maand mei 2022

In mei 2022 verschijnt het nieuwe boek van de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø: 'Rateiland'. Lees hier meer over de thrillerauteur van de maand mei!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Maand van de Scandinavische Thriller

Januari is de Maand van de Scandinavische Thriller. Wij geven tips voor de beste Scandinavische Thrillers van dit moment. Deze boeken mag je niet missen!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Glass Key Award winnaar 2020

Elk jaar wordt er per Scandinavisch land één thriller genomineerd voor de shortlist van de Glass Key Award. Lees snel verder om te zien welke Scandinavische auteur de laatste Glass Key Award winnaar was!

Lees meer
Tip- en Toplijsten