Doodsoorzaak

In deze zevende thriller uit de Kay Scarpetta-serie van Patricia Cornwell krijgt Scarpetta te maken met een gecompliceerde samenzwering die haar meer dan ooit tevoren op de proef stelt.

Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Synopsis

Samenvatting

Doodsoorzaak is het zevende boek uit de bloedstollende bestsellerserie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta van auteur Patricia Cornwell. Deze serie, bestaande uit meer dan 20 bloedstollende crimethrillers, betekende Patricia Cornwells doorbraak als grondlegger van de pathologisch-anatomische thriller. Op nieuwjaarsavond van het meest bloederige jaar sinds de Burgeroorlog duikt patholoog-anatoom Kay Scarpetta in de donkere diepten van een scheepskerkhof. Daar treft ze de menselijke resten aan van Ted Eddings, een duiker en onderzoeksjournalist. Welk exclusief verhaal ontdekte hij, waardoor hij in de ijzige Elizabeth River belandde? En waarom werd Scarpetta anoniem opgebeld met het nieuws van Eddings’ dood nog voor de politie er vanaf wist? Wanneer vervolgens haar mortuarium-assistent wordt vermoord, ontdekt Scarpetta dat beide zaken met elkaar te maken hebben. Samen met rechercheur Pete Marino en haar nichtje Lucy raakt Kay Scarpetta in een maalstroom van intriges en gevaar. ‘Cornwell excelleert als ze de menselijke geest ontrafelt.’ De Volkskrant Patricia Cornwells werk over de vrouwelijke patholoog-anatoom Scarpetta is de bestverkochte thrillerserie ter wereld; alleen in Nederland en Vlaanderen zijn er al 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Ook werd de serie bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger.

Specificaties

ISBN: 9789021029474
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Patricia Cornwell
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 15-12-2021

Specificaties

ISBN: 9789024577033
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Patricia Cornwell
Vertaler: Annette Zeelenberg
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 242
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 31-05-2017

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten