De Onbekende

Het derde deel van het zeer succesvolle Cold Case-kwartet van de Noorse bestsellerauteur Jørn Lier Horst.

Paperback:
23,99
E-book:
7,99 7,99
Luisterboek:
15,99
De Onbekende Deel 3
De Onbekende Deel 3
De Onbekende Deel 3

Synopsis

Samenvatting

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt de modus operandi op die van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte, een man die de pers ooit ‘Nummer Twee’ doopte – Kerrs nooit gevonden partner.

Adrian Stiller bereidt een reconstructie voor waarin Kerr de politie leidt naar het lichaam van een van zijn slachtoffers. Het graf is in Eftang, en Wisting is verantwoordelijk voor de beveiliging. Zijn dochter Line heeft de taak alles te documenteren.
Maar de reconstructie gaat gruwelijk mis en als Kerr weet te ontsnappen krijgt Wisting de zondebok toegespeeld. Met zowel Kerr als Nummer Twee op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen…

Specificaties

ISBN: 9789400513990
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Jørn Lier Horst
Vertaler: Kim Snoeijing
Prijs: 23,99
Aantal pagina's: 384
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933048
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Jørn Lier Horst
Vertaler: Kim Snoeijing
Prijs: 7,99 7,99
Aantal pagina's: 384
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175309
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jørn Lier Horst
Vertaler: Kim Snoeijing
Voorlezer: Wilbert Gieske
Prijs: 15,99
Duur: 9 uur en 38 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-09-2022

Leesfragment

Line richtte haar blik op de met draadglas gewapende deur. Aan het eind van de gang zag ze hem naderen, met een cipier voor en achter zich. Tom Kerr.
Hij was veranderd.
Na zijn arrestatie en tijdens de rechtszaak van vier jaar geleden was zijn gezicht in alle media te zien geweest. Gladgeschoren met donkere ogen en dik, kortgeknipt haar. Keurig verzorgd, in een poging een goede indruk te maken. Nu leek hij meer op de man die hij eigenlijk was. Iemand die in staat was geweest datgene te doen waarvoor hij zat opgesloten. Zijn schouders waren breder, zijn borstkas stak meer naar voren. Zijn haar hing over zijn voorhoofd. Zijn gezicht was bleek en werd ontsierd door een onzuivere huid. Hij keek strak naar voren, terwijl hij met open mond kauwgom kauwde. In zijn ene mondhoek zat schuimend speeksel.
Nu was hij bij de deur die hem van de wachtende politiemensen scheidde. Sleutels rammelden. Tom Kerr keek van links naar rechts, hief zijn schouders en bewoog ze heen en weer, alsof hij stijve spieren los moest maken.
Line keek naar Adrian Stiller, die naar haar knikte.
Ze pakte haar camera en maakte zich klaar, waarbij ze een stap naar achteren zette.
Een koude windvlaag kwam binnen toen de cipier de deur opende. Tom Kerr vormde zijn lippen tot een glimlach, alsof iemand zojuist iets aardigs tegen hem had gezegd. Toen stapte hij over de drempel. Line ving hem in de lens en startte de opname. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een grijs T-shirt en een donker trainingsjack.

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over vermissingen

Houd jij net als ik ook zo van spannende boeken over vermissingen? Hier geef ik je 10 tips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Lees meer
Tip- en Toplijsten

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten

Jo Nesbø: auteur van de maand mei 2022

In mei 2022 verschijnt het nieuwe boek van de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø: 'Rateiland'. Lees hier meer over de thrillerauteur van de maand mei!

Lees meer
Tip- en Toplijsten