De Cock en een strop voor Bobby

Een jonge onervaren rechercheur trekt zich de dood van een prostituee zozeer aan dat hij op zoek gaat naar de redenen voor haar zelfmoord.

Paperback:
12,99
E-book:
7,99
De Cock en een strop voor Bobby Deel 1
De Cock en een strop voor Bobby Deel 1

Synopsis

Samenvatting

Een strop voor Bobby was Baantjers eerste roman. Dat het daarmee niet was afgelopen, bewijzen de talloze avonturen van De Cock. Voor De Cock en een strop voor Bobby geldt wat voor alle latere boeken opgaat: sfeer, milieutekening en de misdaadintrige laten niets te wensen over. Maar het is niet De Cock, die deze eerste keer het onderzoek leidt. Het is rechercheur Albert Versteegh, die de gewetenloze souteneur Bobby uiteindelijk de voet dwars zet. Dat dat niet zonder spanningen en verrassing verloopt, zal de echte Baantjer-lezer geenszins verbazen. Albert Versteegh zal later terugkeren in 'De Cock en kogels voor een bruid'. In 'Een strop voor Bobby' komen zoveel lokaties en personen voor die later bij De Cock zo'n grote rol spelen (bureau Warmoesstraat, dokter Rusteloos), dat het boek met recht is opgenomen in de De Cock-serie. Trouwens, De Cock is in dit boek zelf aanwezig, hoewel nog niet zo prominent als later. Een strop voor Bobby werd opgenomen in het boek Moord tussen de buien door, waarin ook Wegens sterfgeval gesloten van Eli Asser en Moord en mooie handel van Theo M. Eerdmans werden opgenomen.

Specificaties

ISBN: 9789026106149
NUR: 331
Type: Paperback
Auteur(s): A.C. Baantjer
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 134
Uitgever: De Fontein
Verschijningsdatum: 01-01-1992

Specificaties

ISBN: 9789026124518
NUR: 331
Type: E-book
Auteur(s): A.C. Baantjer
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 220978
Uitgever: De Fontein
Verschijningsdatum: 01-09-2007

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten