De brandende zon

Melancholische Scandinavische crime

Paperback:
22,99
E-book:
4,99 4,99
Luisterboek:
15,99
De brandende zon
De brandende zon
De brandende zon

Synopsis

Samenvatting

1986. Op de dag dat Olof Palme wordt doodgeschoten in Stockholm ontvangt de politie in het kleine dorpje Tiarp een telefoontje van een man die zegt een vrouw te hebben vermoord. ‘Ik ga het weer doen,’ wordt er gezegd, en dan wordt de verbinding verbroken. De moord op Olof Palme zal Zweden voor altijd veranderen, maar voor politieagent Sven Jörgensson en zijn tienerzoon Vidar zal de zaak van de omgebrachte vrouw een levenslange obsessie worden. Het lijkt er namelijk op ook twee andere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van de zogenaamde Tiarpman. Er zijn weinig aanwijzingen, maar Sven zet de achtervolging in. Wie is de moordenaar? Wie wordt zijn volgende slachtoffer? En hoelang zal het duren voordat hij wordt ontmaskerd?

De brandende zon is een meeslepende en gelaagde thriller over boetedoening, verantwoordelijkheid en het verlies van onschuld.

Specificaties

ISBN: 9789403169910
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Christoffer Carlsson
Vertaler: Neeltje Wiersma
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 07-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789403191614
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Christoffer Carlsson
Vertaler: Neeltje Wiersma
Prijs: 4,99 4,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 07-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789403106120
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Christoffer Carlsson
Vertaler: Neeltje Wiersma
Voorlezer: Jorrit Ruijs
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 57 minuten
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 04-08-2022

1. De terugkeer

Halland, 2019

Het was in de zomer toen Evy Carlén erg ziek werd en begreep dat ze nog maar kort te leven had en me toevertrouwde dat ze wist wat er was gebeurd met Sven Jörgensson en zijn zoon Vidar in Tiarp.
We kenden elkaar nog niet zo lang. Ik wist dat Evy bij de politie had gewerkt en een paar jaar na haar pensionering was verhuisd naar het huis in de buurt van Tofta. Haar man Ronnie was overleden en als weduwe  besteedde ze veel tijd aan de mooie tuin rondom hun huis. Het huis stond een paar kilometer het bos in. Daar ontmoetten we elkaar.
Sinds mijn terugkeer leid ik een vrij rustig leven. Dat is ook precies wat ik wil. Ik ben de veertig gepasseerd en mijn dagen zijn niet gevuld met kinderen, vrouwen of andere storende elementen. Ik breng mijn tijd  door met schrijven en lezen. Een paar keer per week neem ik de auto en ga boodschappen doen, breng een bezoek aan de boekhandel of ga bij mijn ouders langs. Die zijn over de zeventig nu. Soms rij ik naar Lund waar mijn broer werkt en waar mijn uitgever de helft van de tijd zit. Zoveel meer doe ik niet. Als ik zin heb loop ik naar de bushalte aan de Växjövägen, waar de bus me naar de stad brengt om daar een kop koffie of een biertje met een oude bekende te drinken. Dat gebeurt steeds minder vaak.

Gerelateerde artikelen