De 6:20 man

Wall Street meets The Firm
Paperback:
24,99
E-book:
14,99
Luisterboek:
15,99
  • Eerste deel van nieuwe serie
  • IJzersterke vakantiethriller
  • Wall Street meets The Firm

Synopsis

Samenvatting

Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen.
Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…

Specificaties

ISBN: 9789400515130
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 26-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933987
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 26-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176740
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Voorlezer: Ruben de Goede
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 8 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 18-08-2022

Leesfragment

1

Travis Devine ademde oppervlakkig en negeerde de hoge temperatuur en de luchtvochtigheid die net als de zon snel hoger werden. Hij rende naar de 6:20 alsof deze trein het laatste vliegtuig vanuit Saigon was. Devine droeg een parelgrijs confectiepak, een gekreukeld wit overhemd dat gewassen moest worden en een donkere stropdas. Hij had liever een spijkerbroek met T-shirt gedragen, of een camouflage-uniform met legerlaarzen, maar dat kon niet. Nu niet.
Hij had net gedoucht, maar begon alweer te zweten. Hij had zijn dikke haar zo netjes mogelijk gekamd. Hij had zich geschoren en een onopvallend geurtje op zijn gezicht gedaan. Hij droeg goedkope instappers die glimmend waren gepoetst. In zijn kunstleren aktetas zat de laptop met speciale encryptie die door het bedrijf was verstrekt en niet privé mocht worden gebruikt, maar ook pepermunt en een pakje Pepcid ac tegen brandend maagzuur. Als militair had hij de kleine power pills geslikt die het leger uitdeelde alsof het tumtummetjes waren, omdat de soldaten daardoor langer en harder vochten met minder slaap en minder voedsel. Nu kostten ze geld.
In plaats van de door het leger verstrekte M4-karabijn en de recentere Beretta M9 waren zijn voornaamste wapens tegenwoordig twee Apple 27 inch Macs die digitaal in verbinding stonden met sterke versleutelde clouds voorzien van alle data die hij ooit nodig kon hebben. Allemaal bullshit natuurlijk, maar op dit moment vreemd genoeg belangrijker dan wat ook.

Gerelateerde artikelen