Arsène Lupin, gentleman inbreker

Paperback:
19,00
E-book:
11,50
  • Deel 1 in de thrillerserie over Arsène Lupin
  • Het Franse antwoord op Sherlock Holmes
  • Nu een razende Netflix-serie 'Lupin'
Arsène Lupin, gentleman inbreker Deel 1
Arsène Lupin, gentleman inbreker

Synopsis

Samenvatting

Bekend van de Netflix-serie!

‘Wees gewaarschuwd, goede lezer, bij de eerste ontmoeting raak je gecharmeerd, de volgende keer ben je verkocht en nadien wil je Lupin volgen waar hij je ook naar toe voert.’ Uit het voorwoord van Bart Van Loo.

In Arsène Lupin, gentleman-inbreker zijn de eerste negen Lupinverhalen opgenomen, voor het eerst gebundeld in 1907. Ze vormen de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die steelt van de rijken en opkomt voor de armen. De verhalen zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen. Voor zijn verdiensten voor de Franse literatuur werd Maurice Leblanc onderscheiden met de prestigieuze Légion d’honneur.

Maurice Leblanc (Rouen, 1864 – Perpignan, 1941) schreef zijn eerste verhaal over Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je sais tout. Lupin was het Franse antwoord op Sherlock Holmes en onmiddellijk een groot succes. Een nieuwe held was geboren. Maar liefst 21 boeken volgden. Arsène Lupin groeide uit tot een van Frankrijks meest geliefde personages.

'Arsène Lupin, gentleman-inbreker is charmant, geestig en vooral in de eerste 4 verhalen verrassend – zelfs voor lezers die al jaren bekend zijn met de stunts van The Saint, Batman, Bond, The Shadow, Robert Redford en Paul Newman in The Sting, Harry Houdini, en de hele parade aan dieven, speurders, oplichters, illusionisten en andere cultfiguren uit de vorige eeuw. Allemaal zijn ze Arsène Lupin in een andere vermomming. Je vergeet hem niet licht, deze gentleman-inbreker.'
- TROUW

Specificaties

ISBN: 9789492068026
NUR: 331
Type: Paperback
Auteur(s): Maurice Leblanc
Vertaler: Lidewij van den Berg
Prijs: 19,00
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Uitgeverij Oevers
Verschijningsdatum: 06-08-2021

Specificaties

ISBN: 9789492068620
NUR: 331
Type: E-book
Auteur(s): Maurice Leblanc
Vertaler: Lidewij van den Berg
Prijs: 11,50
Aantal pagina's: 420
Uitgever: Uitgeverij Oevers
Verschijningsdatum: 04-01-2022

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Ik geef 10 tips voor spannende boeken over seriemoordenaars

Lees meer
Tip- en Toplijsten